Biofood Diervoeding B.V.
twitter

VOEDING

Bij elke hondenvoeding bepalen de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen de kwaliteit van het product. BIOFOOD hondenvoeding, zowel droog- als vleesvoeding, is opgebouwd uit natuurlijke hoogwaardige, en zuivere dierlijke- en plantaardige grondstoffen.

Voor een goede gezondheid van uw hond en een optimale vertering zijn uitgebalanceerde grondstoffen in de voeding noodzakelijk. BIOFOOD honden-voeding, zowel geperst, geextrudeerd als vleesvoeding, bevat de optimale dagelijkse hoeveelheid essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een goede gezondheid van uw hond. Bij elke BIOFOOD hondenvoeding variant, van puppy tot senior, is het eiwit- en vetgehalte aangepast aan de energiebehoefte van de hond.

BIOFOOD Diervoeding BV verwerkt 100% natuurlijke grondstoffen in haar smaakvolle en gezonde hondenvoeding van Nederlandse bodem en maakt gebruik van het GROEN-garantie label. De natuurzuiverheid en kwaliteit wordt hierdoor gewaarborgd.

GROEN-garantie label
GROEN-garantie waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct. Klik hier voor meer informatie.

De hond is een vleeseter, maar heeft aan vlees alleen niet voldoende. Van oorsprong was de wilde hond een jager en het gebit en spijsverteringsstelsel komt grotendeels overeen met die van de huidige hond. Daaruit kunnen we opmaken dat de ideale voeding voor onze hond grotendeels dezelfde grondstoffen moet bevatten als die van zijn wilde soortgenoot. De wolf en/of wilde hond aten niet alleen vlees, spieren en de organen, maar ook de pens en de maaginhoud. De maag van de prooi was gevuld met voorverteerde granen, natuurkruiden en groenten.

BIOFOOD natuurlijke hondenvoeding is opgebouwd uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen en onderscheid zich van andere voeders vanwege de volgende specifieke kenmerken:

 • gebruik van hoogwaardige natuurlijke grondstoffen;
 • natuurkruiden (smaakvol en rustgevend);
 • gebruik van kwaliteitsvlees (kip, rund, lam en eend: dioxine en ESBL-vrij) en vis (zalm) en gezonde dierlijke bijproducten (lever, hart, pens).
 • ontsloten granen (onlast lever en nieren);
 • plantaardige vitamines en mineralen (pre-mix);
 • noodzakelijke dierlijke eiwitten, oliën en vetten (voor de smaak, verteerbaarheid en energie);
 • bevat geen chemische toevoegingen;
 • milieu en diervriendelijk (zie vermelding Peta en Dierenbescherming);
 • groen garantie label, meer info klik hier.

TIP: U kunt ons gerust mailen via onze contact pagina of bellen (0512-541920) indien u een vraag heeft of als u informatie wilt ontvangen. Consumenten ervaringen omtrent Biofood Diervoeding vindt u hier.

BIOFOOD hondenvoeding is, naast bovengenoemde kenmerken, van constante kwaliteit vanwege de interne en externe controles en bevat uitgebalanceerde grondstoffen als eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.

Eiwitten
Eiwit is een van de belangrijkste bouwstoffen voor het lichaam van de hond. Een hond heeft dierlijke eiwitten nodig voor een optimale groei en herstel van huid, vacht, spieren e.d. Eiwitten bevatten essentiële aminozuren die de hond zelf niet kan aanmaken. BIOFOOD hondenvoeding bevat de noodzakelijke eiwitten in de juiste verhouding en gebruikt hiervoor gecontroleerd rund-, lams-, kippen- en eendenvlees en zalm.

Vetten en Lecithine
Elke hond heeft een specifieke energiebehoefte welke gerelateerd is aan zijn natuurlijke energie. Vetten leveren essentiële vetzuren die voor uw hond de voornaamste energiebron zijn. Het vetmetabolisme van de hond gaat zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie. Vetten zijn naast smaakmakers, essentieel voor een gezonde huid en vacht, belangrijk bij de transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. Lecithine heeft een positief effect op de vetvertering en zorgt voor een mooie huid en vacht. De gezonde vetreserves zorgen daarnaast voor een goede isolatie tegen kou en warmte. BIOFOOD gebruikt geschoonde dierlijke vetten van kippen, schapen en runderen van hoge kwaliteit. BIOFOOD Diervoeding BV garandeert in haar voeders een optimale smaak en verteerbaarheid van oliën en vetten (omega vetzuren 3, 6 en 9) door toevoeging van lecithine, welke bijdraagt aan een glanzende vacht en mooie huid. De BIOFOOD vetten zijn ook los verkrijgbaar.


Vitaminen en Mineralen
Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid en bijdragen aan een goed energieniveau. Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor groei, onderhoud en functioneren van het lichaam en voor het ondersteunen van de weerstand. De hond kan zowel geen mineralen als de meeste vitamines niet of onvoldoende zelf aanmaken en moet deze voornamelijk via voeding binnenkrijgen. In de voeding van BIOFOOD Diervoeding BV zijn alle vitamines ruimschoots en in de juiste verhouding aanwezig. De BIOFOOD natuurkruiden die in vele BIOFOOD producten worden verwerkt, waaronder hondenvoeding, bevat gezonde vitaminen en mineralen. De BIOFOOD natuurkruiden zijn ook los verkrijgbaar.

Soorten voeding
Over het algemeen zijn brokken geëxtrudeerd (krokant) of geperst. Er is geen stelregel te noemen wanneer een hond een geperste of geëxtrudeerde brok zou moeten eten. Iedere hond is anders, en welk type brokvoeding het beste is hangt van je hond af. Wel wordt afgeraden om geperste en geëxtrudeerde brokken te mengen. Brokken met verschillende bereidingsprocessen worden op verschillende manier door de hondenmaag verteerd. Mengen kan hierdoor tot last van de maag leiden. Klik hier voor meer informatie over het omschakelen van brokvoeding van krokant naar krokant of van geperst naar geperst, of van krokant naar geperst (of andersom). Tip: Vleesvoeding kan bij de "omschakeling" ook uitkomst bieden. Hierbij geeft u uw hond 3-5 dagen BIOFOOD vleesvoeding en schakel dan over op BIOFOOD droogvoer. Klik hier voor meer informatie.


BIOFOOD biedt de volgende natuurlijke en complete hondenvoeding:

Geëxtrudeerd: complete geëxtrudeerde voeding is licht verteerbaar, lekker krokant (harder) en goed voor het gebit) en bevat een speciale (vet)nacoating die later wordt toegevoegd (geen hittebelasting). "Krokant" is vaak de andere benaming voor geëxtrudeerd. De grootte en vorm van de brok bevordert de opname en het kauwen. Geschikt voor schrokkers (zie Giant) en honden met tandplak.

Geperst: complete geperste voeding wordt "geperst" en op een lagere temperatuur verhit, hierdoor blijven de voedingsstoffen als oliën, vetten, vitaminen en mineralen beter bewaard. De geperste brok valt makkelijk uiteen in de maag. Door de hoge dichtheid van de geperste brok is het volume van de dagelijkse portie voeding veelal minder ten opzichte van een krokante brok. Lage maagbelasting.

Diner: complete vezelrijke diner voeding kan de voorkeur hebben als een hond niet van brokken houdt, niet goed kan kauwen, slecht eet, dunne ontlasting heeft of vezelrijk voer moet hebben. Men dient warm water aan het voer toe te voegen. Vervolgens dient diner te wellen en af te koelen. Let wel op een goede gebitsverzorging.

Vleesvoeding: complete en houdbare vleesvoeding op basis van vers vlees, vis, rijst, schapenvetkanen en kruiden. Een volledige hondenvoeding die ook uitermate geschikt is voor vleesdagen, als traktatie, voor onderweg, smaakmaker, bij omschakeling naar ander voer of voor honden die slecht reageren op droogvoeding. Verkrijgbaar in de varianten lam, zalm en eend. Meer informatie leest u hier.

Biofood biedt naast haar complete droog en vleesvoeding verzorgende olie- en vetproducten als vloeibaar schapenvet, zalmolie en schapenvet zalm bonbons voor extra ondersteuning van huid, vacht en vertering.

Overige BIOFOOD producten.

De BIOFOOD schapenvet en olie producten zijn 100% natuurlijk, bevatten natuurlijke anti-oxidanten en zijn niet of minimaal bewerkt waardoor ze beter en sneller in het lichaam worden opgenomen dan de sterk verhitte oliën en vetten in de *meeste brokvoeding. (*Opmerking: BIOFOOD honden- en kattenvoeding bevatten, door een speciaal ontwikkelde na-coating die na verhitting plaats vindt, alle essentiële oliën en omega vetten.)

De "koude" BIOFOOD vetten vloeibaar schapenvet, zalmolie en schapenvet zalm bonbons bevatten allen gezonde omega vetzuren, welke de volgende ondersteuning bieden aan:

 • voedselopname.
 • vertering.
 • darmflora.
 • eetlustopwekkend.
 • vacht en huid.

BIOFOOD natuurlijke en gezonde hondentabletten met knoflook met aminozuren, vitaminen en mineralen ondersteunen afweer, huid en vacht.


Vanwege de knaag- en kauwbehoefte en de verzorgende werking voor het hondengebit heeft BIOFOOD Diervoeding voor de hond ook smaakvolle en gezonde kauwkluiven. De BIOFOOD kauwkluif zorgt voor lang, lekker en nuttig kauwplezier ter ondersteuning van het gebit. Het assortiment bestaat uit diverse Knopen en Rollen.

Voor honden met met (te) dunne ontlasting en/of mineralentekort en/of eetafwijkend gedrag (gras/ontlasting), heeft BIOFOOD lekkere en gezonde 3-in-1 mineralenkoekjes ontwikkeld met "selectieve" samengestelde ingrediënten. De speciale BIOFOOD meatbone kluiven zijn met name ontwikkeld als smaakvolle en gezonde traktatie voor alle hondenrassen.

Naast de BIOFOOD natuurkruiden heeft BIOFOOD een aanvullend diervoeder ontwikkeld, Souplesse geheten, voor zowel honden als katten ter ondersteuning van de mobiliteit.

*Verhelpt, voorkomt, behandeld of geneest geen ziekte en/of aandoening.

Postbus:
Biofood Diervoeding
Postbus 151
9200 AD Drachten

Bezoekadres:
Biofood Diervoeding BV.
Bakboord 2
9206 BL Drachten
Tel.: 0512-541920
Fax: 0512-541928
Kvk: 01058.552
info@biofooddiervoeding.nl
contact

Navigatie:
Algemeen | Hond | Kat | Verkoopadressen | Nieuws | Login | Contact

Tags:
diervoeding, hondenvoeding, kattenvoeding, natuurlijk,
groengarantie, verkoopadressen, brokken, biologisch
gezond, hondenvoer, kattenvoer, hondenbrok, tuinvoeding
Meer veelgebruikte zoekwoorden >>

(c) 2017 papermaker webdesign