BIOFOOD DIERVOEDING B.V.

Bij de start van BIOFOOD Diervoeding BV op 27 september 1989, werd door de toenmalige directeur Wiebe Bijlsma ingezet op natuurlijke ingrediënten, met als grondslag 'respect voor dier, mens en milieu'.

Dit was een vooruitziende blik. Steeds meer mensen met een hond en/of kat kiezen vanwege een groeiende bewustwording voor dier en milieu en een goede prijs-kwaliteitverhouding voor natuurlijke producten van BIOFOOD Diervoeding BV.

BIOFOOD complete natuurvoeding met natuurkruiden voor hond en kat is inmiddels een vaste waarde op de Nederlandse diervoeder markt. BIOFOOD is o.a. marktleider op het gebied van smaakvolle en gezonde schapenvet producten, zoals de overbekende en veel gekopieerde bonbons en vloeibaar schapenvet, voor honden. Daarnaast stond BIOFOOD mede aan de wieg van de brede introductie van de rawhide kauwkluiven op de Nederlandse markt. Nieuwe verpakkingen en nieuwe producten, zoals de nieuwe smaakvolle houdbare complete vleesvoeding, zorgen er o.a. voor dat BIOFOOD zich blijft ontwikkelen op het gebied van natuurlijke, gezonde en smaakvolle producten voor hond en kat.

Naast hoogwaardige natuurlijke kwaliteitsvoeding heeft BIOFOOD haar eigen natuurlijke, smaakvolle en aanvullende verzorgingsartikelen, waaronder vetten, supplementen, snacks en tabletten maar ook natuurkruiden en kauwkluiven.

BIOFOOD Diervoeding BV is sinds begin 2019 weer Skal gecertificeerd. Vanwege de wisselende quantiteit en kwaliteit van de beschikbare en beperkte biologische grondstoffen was dat een periode niet het geval. Hierdoor mocht het woord "biologisch" niet meer gebruikt worden (lees: marketing) omdat het een wettelijk beschermde term is. We zijn en blijven van mening dat onze natuurlijke kwaliteitsproducten voor hond en kat niet gebaad zijn bij minder kwalitatieve biologische grondstoffen om maar te kunnen voldoen aan een bio normering. Kwaliteit gaat bij BIOFOOD boven alles. Nieuwe kwalitatieve biologische grondstoffen bieden garantie voor nieuwe biologische producten voor hond en kat van hoge kwaliteit. Biologische hondenvoeding is de eerste stap. (Spoedig volgt meer info.)

BIOFOOD gebruikt 100% natuurlijke grondstoffen in haar smaakvolle en gezonde honden- en kattenvoeding van Nederlandse bodem en maakt daarbij gebruik van het GROEN-garantie label. De kwaliteit en de natuurzuiverheid worden hierdoor gewaarborgd.

Het GROEN-garantie label waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct, zonder chemische toevoegingen.

Historie

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij een van de grootste Petfood fabrikanten van Nederland stond de heer Wiebe Bijlsma, natuurmens en geboren en getogen in Friesland, aan de wieg van de oprichting van BIOFOOD Diervoeding BV. Vele jaren heeft de heer Bijlsma het productieproces van honden- en kattenvoeding nauwkeurig kunnen volgen en geconstateerd dat vele problemen, zoals jeuk, ongezonde huid en vacht, ontlasting eten e.d., bij zowel hond als kat bleven terugkeren. Daarnaast strookte zijn opvatting en idee over goed en gezond voer ("voer op natuurbasis") niet met het "commerciële" voer wat geproduceerd werd en wordt. Men zag echter geen toekomst in "natuurvoeding".

Toen de heer Bijlsma de kans kreeg om in 1989 voor zichzelf te beginnen was de ontwikkeling en productie van BIOFOOD (natuurlijke) Diervoeding met natuurlijke grondstoffen zoals natuurkruiden, vitaminen en mineralen, kwaliteitsvlees, natuurlijke goedhouders (vitamine E, rozemarijnextract) en zonder synthetische conserveringsmiddelen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, een feit.

Producten, ontwikkeling en advies

Naast honden- en kattenvoeding heeft BIOFOOD Diervoeding BV smaakvolle, gezonde en aanvullende verzorgingsartikelen op natuurlijke basis ontwikkeld, waaronder vetten, supplementen, snacks, tabletten en kauwkluiven, welke een toegevoegde bijdrage leveren aan de gezondheid van zowel hond als kat.

De natuurlijke producten van BIOFOOD voor hond en kat beschikken over een smaakvolle en constante kwaliteit, vanwege de interne en externe kwaliteitscontroles. Naast controle en verbetering van huidige producten, ontwikkelt BIOFOOD ook gezonde en smaakvolle nieuwe producten.

Natuurlijke grondstoffen, de juiste leveranciers, goede informatie, betaalbaarheid en de vele positieve reacties, resultaten en kwaliteit zorgen er voor dat geheel Nederland kennis maakt met natuurlijke, gezonde en smaakvolle producten van BIOFOOD Diervoeding. Daarnaast is BIOFOOD zich langzaam maar zeker aan het uitbreiden in Europa (zie Frankrijk en Tjechië). Klik hier voor meer informatie.

TIP: U kunt ons gerust mailen via onze contact pagina of bellen (0512-541920) indien u een vraag heeft of als u informatie wilt ontvangen. Consumenten ervaringen omtrent Biofood Diervoeding vindt u hier.

BIOFOOD verleent haar deskundig advies graag aan dierenspeciaalzaken, kennels, fokkers, catteries en natuurlijk aan u als consument. Voor meer informatie en/of proefmonsters voer kunt u ons altijd bellen via 0512-541920 of mailen info@biofooddiervoeding.nl

BIOFOOD Diervoeding, natuurlijk het beste.

Biofood Diervoeding
Postbus 151
9200 AD Drachten
Tel.: 0512-541920
Fax: 0512-541928
info@biofooddiervoeding.nl
www.biofooddiervoeding.nl

Biofood® is een trademark en heeft ansich geen verband als zodanig met de biologische productie.
Zijn er producten onder het logo Biofood® waarbij dit wel het geval is, dan word dit conform de officiële regelgeving vermeld bij en op het product.
Hongarije
Litouwen
Tjechie
Slowakije
Belgie
Belgie
Spanje
Middle East
Deutch
Frans
English
Nederland
Nederlands
Nederlands


Soortpagina = algemeen
Aan/uit = 0
Database = prod
Sectie = 0
navigatie = hond
artikelnummer = 103
Selectie artikelen = hond en kat , hond