Uw dier

BIOFOOD FRESH RECIPE


Met het FRESH RECIPE 80/20 logo geeft BIOFOOD Diervoeding BV aan dat voor het maken van haar natuurlijke droogvoeding een vers recept nodig is. De voedingswaarde van het eindproduct, dus van het droge brokje, word bepaald door het verse basis recept (incl. vocht) en de later toegevoegde vetten (coating). Om aan te geven hoeveel dierlijke en plantaardige nutriënten er gemiddeld in het BIOFOOD verse basis recept gebruikt wordt, hanteert BIOFOOD Diervoeding BV het FRESH RECIPE 80/20 logo. Het logo, onderdeel van het Groengarantie label, garandeert tevens een optimale en uitgebalanceerde natuurvoeding waarbij eiwitten, vetten, oliën en vitaminen een dierlijke en/of plantaardige oorsprong hebben van zeer goede kwaliteit.

Kwaliteit.
BIOFOOD producten voor hond en kat bevatten puur en alleen natuurzuivere ingrediënten, met als grondslag 'respect voor dier, mens en milieu'. Naast "puur natuur" is het van belang dat alle dierlijke en plantaardige grondstoffen van goede kwaliteit zijn. Met name vlees, zalmolie en kruiden zijn essentieel voor onze natuurlijke voeding voor hond en kat.

De meeste brokvoeding voor honden en katten bevat bijv. kippenmeel of vleesmeel wat afkomstig is van een fabrikant die slachtbijproducten verwerkt, waar men gebruik maakt van verhitting met hoge temperaturen en chemische conserveermiddelen. Het streng geselecteerde scharrelvlees voor BIOFOOD wordt na controle gedroogd en tot vleesmeel vermalen. Hierdoor blijven de voedingstoffen beter behouden. Deze speciale verwerking is onderdeel van ons Groengarantie label. Voor onze vleesvoeding gebruiken we vers vlees wat na het slachten dezelfde dag verwerkt wordt in onze fresh meat products.

Daarnaast wordt er bij onze geextrudeerde brokvoeding gebruik gemaakt van een lagere bereidingstemperatuur, vergeleken met andere geextrudeerde brokvoeding merken, namelijk ca 100°C. Bij de geperste brokvoeding ligt de bereidingstemperatuur rond de 80°C.

De gebruikte zalmolie wordt koudgeperst van duurzame en verse pacifische zalm, is rijk aan omega 3 vetzuren, bevat optimale EPA/DHA waarden, is sterk geconcentreerd en vrij van zware metalen, PCB's en dioxines.

De toegevoegde natuur- en echinacea kruiden ondersteunen de vitaliteit, vertering en het afweersysteem.

Te veel vlees (te veel eiwit).

Het is een trend. Honden en kattenbaasjes geven hun dier soms (te) veel vlees, of het nu om brokvoeding gaat met te veel vlees en eiwit of dat het om verse kipfilet of ander vers spiervlees gaat. Meer vlees is niet persé gezonder voor honden. Honden zijn geen wolven: ze kunnen bijvoorbeeld wel zetmeel verteren, wat een wolf niet kan. Bovendien hebben ze een volledig ander leven. Toch zie je steeds meer merken en producten met soms meer dan 2 of 3 keer zoveel dierlijk eiwit dan aanbevolen. Diervoedingsdeskundigen Plantinga, Corbee, Overgaauw en Botter zijn dan ook geen voorstander van de trend. Want een te hoog percentage dierlijk eiwit kan volgens hen leiden tot diverse kwalen zoals ouderdomsproblemen, groeiachterstanden, te dunne ontlasting en eventueel nierfalen. Het verteringsstelsel krijgt bij te veel eiwitten te weinig tijd om de vele eiwitten te verteren wat bijv. dus diarree kan veroorzaken.

Daarnaast heeft de productie voor onnodig veel extra dierlijke eiwitten impact op het milieu. Er is namelijk veel energie, voeding en water voor nodig waardoor de beschikbaarheid van dierlijke eiwitten voor mensen ook nog eens onnodig onder druk kan komen te staan.

BIOFOOD advies.
Het is een feit dat onze hond en kat dierlijke eiwitten nodig hebben. Maar meer is niet per definitie beter. BIOFOOD honden- en kattenvoeding is uitgebalanceerde voeding die alle belangrijke voedingsstoffen bevat die een hond en kat nodig hebben. BIOFOOD werkt echter niet met (te) hoge eiwitdiëten, maar kijkt naar de huidige behoeftes van uw hond en/of kat.

De European Pet Food Industry Federation (FEDIAF) adviseert over hoge eiwit en vet percentages het volgende: “For the time being it is prudent to give credit to the model studies and avoid dog foods with protein or fat levels above medium values.

Advisering:

  • Puppy’s en kittens - Om te groeien in een gezond tempo, wordt bij puppy’s een eiwit percentage van 28-32% geadviseerd en bij kittens gemiddeld 34% eiwit.
  • Zwangere en zogende huisdieren - Zogende honden en katten moeten een hoger gehalte aan goede eiwitten hebben ter ondersteuning van de gezondheid. Bij zwangere en zogende honden wordt een eiwitpercentage van 30-32% geadviseerd, terwijl gemiddeld 30% eiwit geadviseerd wordt voor zwangere en zogende katten.
  • Zieke of gewonde honden en katten - 28-32% eiwit voor honden en 30% eiwit voor katten.
  • Prestaties en werkhonden – Het menu voor de actieve hond moet rijk zijn aan eiwitten en vetten en geringer aan koolhydraten. Eiwit bevordert spierkracht, ontwikkeling en verbranding. Presterende en werkende honden adviseren we 30-34% aan eiwit.

Algemeen advies: Bij gedroogd volwassen hondenvoer wordt een gemiddelde van 24-34% aan eiwit geadviseerd, bij de oudere senior hond 20-27%, voor puppy’s 28-32% eiwit, bij katten 28-36% en kittens gemiddeld 34% aan eiwit.

Voor meer informatie of een voedingsadvies kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag.

Consumentenservice en directie.


BIOFOOD DIERVOEDING BV.

Mail: info@biofooddiervoeding.nl
Tel: 0512-541920

Biofood® is een trademark en heeft ansich geen verband als zodanig met de biologische productie.
Zijn er producten onder het logo Biofood® waarbij dit wel het geval is, dan word dit conform de officiële regelgeving vermeld bij en op het product.
Hongarije
Litouwen
Tjechie
Slowakije
Belgie
Belgie
Spanje
Middle East
Deutch
Frans
English
Nederland
Nederlands
Nederlands


Soortpagina = algemeen
Aan/uit = 0
Database = prod
Sectie = 0
navigatie = info
artikelnummer = 139
Selectie artikelen = ,